Laatste update: 5 maart 2021

Loctudy

Eindelijk in Zuid-Bretagne

Van Benodet naar Loctudy

We mogen eindelijk uitslapen van onszelf. Ook al kunnen we dat niet zo goed. Het is zo relaxed om te uitgebreid te ontbijten met eitjes en jammetjes. We staan niet te springen om van boord te gaan want het regent, regent en regent met bakken! Slechte timing van het weer om juist nu wij bij de kusten met de witte stranden zijn aangekomen, zó buiig te zijn! Hoewel we onderweg wel geluk hadden dat we niet urenlang in de stromende regen moesten zitten.

Nouja, een boek lezen is ook wel eens lekker! De wind is zuid en de temperatuur is een stukje aangenamer dan gisteren. Maar er staat daardoor ook een deining van zee in de haven. Ik vind het altijd heerlijk als de boot beweegt. Maar Reinoud wordt er niet zo lekker van en Egon vindt het ook vervelend. 

Dat is dus een goede reden om tóch nog naar Loctudy te gaan. Voor mij hoeft het niet zo nodig, ik vind het hier ook heel leuk en er zullen nog genoeg leuke plaatsjes komen, maar Egon heeft gelezen dat er verse vis in Loctudy is. Tja, dan moet het dus.

Loctudy

We gooien hals over kop los en stuiteren de aan lagerwal liggende baai van Benodet door naar het eerste waypoint van de aanloop naar Loctudy. Er staat een grappig wit-zwart geblokt baken bij de aanloop. De Perdrix, het schijnt iets typisch Bretons te zijn. Het is een minder spannende aanloop dan ik had gedacht, we hebben overal genoeg water onder de kiel. Maar mooi is het wel! 

We leggen aan langszij een Nederlands schip met een regenzeiltje over de kuiptent. Het is de enige logische plek aan de gastensteiger. Maar we hebben de wind op de kont en eigenlijk ook van stuurboord. (lagerwal). Egon wil de boot draaien en hij heeft wel gelijk dat dat beter is. Maar ik zie het niet zo zitten. Het is heel smal, we kunnen er slecht draaien en ook slecht achteruit uit. Ik heb even geen zin in geklooi met lijnen die met het bij bootje uitgebracht worden om de boot om te trekken. Dat soort amateurisme, pff. 

Maar we zijn er net over uitgepraat of de havenmeester komt ons vertellen dat hij andere plek voor ons heeft. In een box met de punt op de wind. Top! Hij trekt ons met zijn havenmeesterbootje achteruit!!!  Ongelooflijk. Het was wel een beetje gek.

Vers uit zee

In Loctudy kopen we een derde marifoon voor in de dinghy/reddingsvlot, regenlaarzen voor Annick, een bodyboard voor Reinoud en een overdosis aan kreeft, oesters en vis. Het is hier heel vers, het komt zo van de vissersbootjes die de havenaanloop iedere dag twee uur lang blokkeren. We komen vanwege onze gewichtige boodschappen niet eens in het dorpje zelf.

Maar met onze schatten terug aan boord dekken we tafel in de kuip en genieten we van een heerlijke ‘Loctudijnse’ maaltijd. Vooral de oesters zijn geweldig van kwaliteit!! Kreeft is natuurlijk ook heerlijk.

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?