De boot

Zweedse kwaliteit

De Paradise Regained is een Hallberg Rassy 352 uit 1988. Gebouwd door de Zweedse werf op het eiland Orust, een stukje ten noorden van Göteborg. 

De 352 is een ideaal gezinsschip, met veel ruimte voor zijn lengte en een prettige zeegang. Wij hebben een van de laatste bouwnummers met verhoogde opbouw en een groter tuig dan de eerdere bouwnummers. Onze mast heeft twee zalingen. De LOA is 10,54m. Breed is ze 3,38m. Diepgang 1,67m.

De Paradise Regained is sloep getuigd met een furling grootzeil in de mast. Dat vinden we heel fijn want het gemak waarmee we reven is groot. We kunnen op maat reven en de snelheid waarmee we dat kunnen doen is geweldig. 

Aan boord

Binnen hebben we in totaal 7 kooien. Twee voor in de punt, twee in de kajuit, een dubbel bed in de achterkajuit en nog een enkele kooi achter aan bakboord.

We hebben een natte cel met wc en wastafel. Je kan er ook douchen.  

De kinderen begrepen vroeger niet waarom bij ons het kombuis aan stuurboord zit. Aan bakboord moet je toch bakken? 

Comfort

In het motorruim zit een Volvo Penta 2003T met een vermogen van 43pk. Een boiler en een kachel.

We hebben twee accu’s van 240 ah, een mastervolt lader en zonnepanelen die we op de bimini monteren als we voor anker liggen. De zonnepanelen houden net de ijskast bij en omdat we verder niet heel veel stroom verbruiken kunnen we het heel lang volhouden.

In de Middellandse Zee hebben we heel veel plezier van de Caframo ventilatoren! Ze blazen goed, maken weinig lawaai en kosten heel weinig stroom. 

Tussen de kajuit en de punt zit de natte cel met een wc, wastafel en handdouche. In de winter douchen we meestal aan boord, afgewisseld met een douche in de jachthaven. In de zomer in de Middellande Zee douchen we vooral aan dek. In zwembroek en bikini.

Over ons en over de boot
Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?