La Rochelle-Noord Spanje

Laatste update: 29 april 2021

Een imponerende kust

In 2017, het derde seizoen sinds het vertrek uit Muiden, varen we naar de noordkust van Spanje. Het liefst waren we van Île d’Oléron naar Hendaye of Bilbao gegaan, maar helaas is een vakantie van vier weken toch weer te kort om alles te zien. 

Ons einddoel was Vigo. Alles al gereserveerd en afgesproken. Bovendien een veilige haven om de boot achter te laten. 

Omdat we op Île d’Oleron tien dagen moeten wachten op goede wind varen we naar Santander. Een stuk westelijker van Bilbao. 

Aldaar blijkt dat we maar een klein weergaatje hebben om in westelijke richting verder te komen. Dus van Santander zien we alleen de jachthaven. 

We worden beloond met prachtige zeiltochten langs de Spaanse noordkust!! Jeetje wat een prachtige zee en wat een mooi uitzicht op de Picos de Europa. Gijon bevalt ons enorm! En daarna de Ria’s, oehlala! 

Maar het is geen gemakkelijk stuk water. We komen vijf dagen op zee slechts een enkel vrachtschip tegen, en pas bij La Coruña een ander zeiljacht. Jachthavens zijn maar voor de helft gevuld.

Ik moet nog heel veel stukjes van dit jaar schrijven! Het zit allemaal in het logboek en in mijn hoofd. Het komt zo snel mogelijk. 

Laat het me weten als je meer wil weten over een haven of plaats op deze route.

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?