Laatste update: 8 maart 2021

Benodet

Waar blijft de warmte?

Voor ons gevoel hebben we ons doel voor deze vakantie bereikt: Zuid Bretagne. Tot de haven waar we voor komende winter een vast ligplaats hebben gereserveerd is het nu nog ongeveer 100 (? check) mijl. Bovendien hoeven we nu geen ingewikkelde passages meer door. Het getijde verschil is hier ook minder. Minder stroom en getijdehavens zijn een groter deel van de dag aan te lopen dan aan in het noorden.

Het zou alleen wel een beetje zomerachtig weer moeten worden. Tenminste, daar hopen we op. Het blijft steeds zo fris.

We lopen naar het havenkantoor en tevens centrum van de gezelligheid. Een heel leuke kade met schattige restaurantjes, maar heel relaxed. Het zijn in totaal maar een stuk of vier, vijf tentjes. Geen auto’s! We drinken eerst een glaasje bij een terrasje met een soort relaxstoelen en schuiven daarna door naar een terrasje met blauwe luiken, witte tafeltjes en lavendel op de kademuur. 

We hebben iets te vieren. Het ontspannen deel van de vakantie is aangebroken!! We kiezen verschillende plankjes met vis en vlees. En een bakje bigorneaux , van die kleine slakjes die je met een speld uit hun huisje peutert. Gezellig. Het doet me denken aan toen ik klein was en met mijn ouders en Marlies door Frankrijk reisde. 

Dit baaitje ligt vol met kleine gekleurde houten bootjes aan een mooring. Het ziet er heel idyllisch uit.

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?