Zeiltochtje met Annick

Voorbij de 4-weken-vakantie-horizon

Laatste update: 15 december 2020

Mooie gesprekken

In Muiden is het altijd gezellig in de haven. We staan op de wachtlijst voor een ligplaats voor de Kwintessens. Maar de lijst schijnt lang te zijn omdat het aantal ligplaatsen voor de kleinere boten beperkt is en het aanbod blijkbaar groot. Afgelopen winter zijn er nog een paar ligplaatsen afgesnoept ten gunste van de gigs. Voor ons best jammer.

We kunnen altijd wel een tijdje op passantentarief liggen. Dat is ook goed. Dat doen we dan een paar weken. We zeilen af en toe een klein tochtje en slapen aan boord. Of alleen even naar buiten en het anker uit. Maar nu zien de voorspellingen voor de komende weken er regenachtig uit. We maken dan waarschijnlijk een tijdje geen gebruik van de boot. Daarom varen we de Kwintessens toch maar even terug naar haar stal in Huizen waar we een ligplaats voor het hele seizoen hebben.

Annick en ik vinden het helemaal niet erg om een woensdagochtend, zomaar een door-de-weekse-werkdag op te offeren om dit klusje te klaren!

De wind is vannacht gedraaid van noordwest naar west. Windkracht schat ik rond de 15 knopen. (we hebben geen windmeter op de Kwintessens) Ideaal voor Annick om vandaag de schipper te zijn. Ze vaart de boot zonder moeite weg van de steiger. In de Vechtmonding rollen we de genua uit en kunnen heerlijk met ruime wind naar de Hollandse Brug zeilen.

De centrale meldpost IJsselmeergebied roept later dat het op het markermeer en Ijsselmeer windkracht 4-5 is, toenemend 6.

Al zeilend komen er allerlei onderwerpen voorbij waar we thuis vaak de rust niet voor hebben. Annick heeft net haar eindexamen gehaald. Dus het gaat over studie, het leven na school, wat anderen voor keuzes maken en waarom. Over social media en hoe dat nou eigenlijk werkt met Instagram. Hoewel ik het nog steeds niet helemaal begrijp geloof ik. Maar misschien heeft dat te maken met het feit dat ik liever lekker geniet van het moment, dan bezig wil zijn met het delen met de wereld. Hoewel, wat ik nu schrijf is misschien wel hetzelfde. Of niet?

Annick parkeert de Kwintessens met een perfecte draai, even gas achteruit en weer vooruit, heel rustig in de box. 

Dat heeft ze goed afgekeken, want met Egon, Rein en mij aan boord komt zij er meestal als laatste aan te pas. Heel goed dus om even met z’n tweetjes te varen!! Dit moeten we absoluut vaker doen! 


meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?