Laatste update: 5 maart 2021

Wild water bij Île d’Houat

Voorbij de 4-weken-vakantie-horizon

Van Piriac-sur-Mer naar Île d’Houat. Rein verheugt zich op zwemmen en surfen bij het allermooiste eiland in de baai van Quiberon. Wit zand, blauw water, goed ankeren. 

Met een mooie wind van 16 tot 20 knopen varen we weg bij het mooie Piriac. Heerlijk om weer onder zeil te zijn. De schroef draait mee met veel lawaai. Dan gaan we dus lekker hard. 😉

Maar al na een uur gaan we te langzaam en niet veel later moet de motor aan. Om ons heen alleen maar zeilende boten. Alleen wij gaan weer op de motor. Dat is balen. Maargoed.

In het water schieten er af en toe grote witte kwallen langs. Tenminste, ik denk het. Door onze snelheid zie ik niet goed wat het zijn. Ze zitten een stukje onder het wateroppervlak. Ze zien er een beetje pijlvormig uit, zijn gelig wit en iets groter dan een voetbal. 

Iets later zie ik een Jan-van-Gent laag boven het water hangen. Onder hem gespetter in het water. Het is best ver weg, maar ik denk dat het dolfijnen zijn. Ze zwemmen jammergenoeg van ons vandaan. Ik zie ze door de kijker wegtuimelen.

Bij Île d’Houat aangekomen blijkt de oostelijke wind teveel deining aan de noordkant te geven. We zien ook geen enkel ander bootje geankerd liggen. Bij het kleine haventje is nog een mooring vrij, maar het deint er enorm. Op het voordek staan vraagt de nodige concentratie.

We pikken de mooring op en zien hoe de rollers onder ons doorkomen en hard stukslaan op het strand. Er komt een echo-deining terug gekaatst van het strand. We zien het niet zitten om de nacht zo door te brengen. Ook de andere twee ankerbaaien zien er niet aangenaam uit. Hoe jammer ook dat we het paradijselijke eilandje aan ons voorbij moeten laten gaan. 

Rein had zijn shorty al aan en stond al helemaal klaar om te gaan zwemmen. Maar we zetten door naar Port du Crouesty. Voor de derde keer. Dus dat is scheepsrecht.

Een stukje lopen vanaf de haven is ook een strand. Dus we gaan daar even zwemmen met de kinderen.

Plage du Fogeo bij Arzon met zicht op Île d'Houat

Meer over Île d'Houat

In de zomer van 2015 ontdekten we dit idyllische eiland. Hoe dat was lees je hier: Île d’Houat en wil je meer weten over dit paradijslijke eiland? Hier vind je meer info: https://www.bretagne-vakantie.com/bestemmingen/de-10-bestemmingen/zuid-bretagne-golf-van-morbihan/houat-en-hoedic/

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?