Laatste update: 5 maart 2021

Weer naar Port du Crouesty

Voorbij de 4-weken-vakantie-horizon

Vandaag gaan we de Golf van Morbihan weer uit. Om de stroom mee te hebben naar buiten kunnen we pas om 15:00 vertrekken. 

’s Morgens heb ik dus tijd om een rondje hard te lopen. Leuk want ik ontdek nog een leuk baaitje en mooie strandjes en een schattig wit kerkje op een prachtige locatie met uitzicht over de ‘Kleine Zee’. Er zijn ontzettend veel bloemen op het eiland. Het rondje maakt me super vrolijk!

Omdat we weinig benzine voor de BB hebben roei ik heen en weer. Dat is ook een fijne beweging. 

Vanwege het late uur van vertrek is de haven van Crouesty wederom een praktische locatie.  We zien jammergenoeg af van een bezoek aan Gavrinis en de cairn die op dat eiland te zien is. Hopelijk komen we daar nog een andere keer.

 

Île de Berder in de Golf van Morbihan

Annick op de dolmen du Grah-Niol

Nu we hier voor de tweede keer zijn ontdekken we weer nieuwe dingen. Het blijkt rond de haven best gezellig te zijn. Ondanks de nieuwbouw, wat meestal niet echt aan goede sfeer bijdraagt. Maar dankzij wat gezellige terrasje en restaurantjes, een bakkertje, wat winkeltjes met overbodige spulletjes en gelukkig ook een paar shipshops is de sfeer hier best goed.

Door de koude dagen hebben we de kachel heel veel aan gehad. Maar vandaag krijgen we ‘m niet meer gestart. Tot onze verrassing zien we een zaakje dat gespecialiseerd is in boord electronica. En ook in kachels van Webasto en Eberspächer. EDG heet het. Komt dat even goed uit! De man kan ons wel helpen, maar niet eerder dan vrijdag 6 mei. Gelukkig zijn we dan nog in Bretagne. 

Al zoekend naar een beetje leven in het dorpje stuiten we toevallig op een dolmen. Dat is een klein megalitisch graf. Deze heeft ook bijzonder graveringen. Zie ook de berichten over de Cairn du Petit Mont en de menhirs van Carnac.

Het dorpje Arzon is verder wel heel saai. Tenminste, de kant die dicht bij de haven ligt. Alles is op dit moment dicht, dus dat helpt ook niet. We zoeken een visboer, maar die is natuurlijk in de middag allang dicht. Maar een grote Intermarché is wel open en we kopen meer dan we kunnen dragen. 

Rein sjouwt een sixpack water. Dat doet hij echt goed. Hij ziet het als fitness en wil ze het hele stuk zelf dragen. De rest van de avond klaagt hij over spierpijn. Haha, dat is goed voor zijn 12-jarige armpjes. 

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?