Laatste update: 5 maart 2021

Vier dagen Île d’Yeu

Ruig en puur met een toefje toerisme

Lees met ons mee

In dit bericht

Naar Île d'Yeu

6, 7, 8 en 9 aug Île d’Yeu

Geen wind dus we motoren naar het zuiden. Vlak voor Île d’Yeu komen we in helder blauwgroen water met witte zandbodem. 

We ankeren in een baai aan zuidoost kant van Yeu. Anse des Vieilles. Ziet er prachtig uit. Helder blauw water met strand en omringd door rotsen. De baai ligt al heel vol met geankerde boten. We ankeren daarom een beetje aan de buitenkant, maar het anker krabt. We verleggen iets dichter onder de kust, waar iets minder stroom is. 

Egon pompt meteen de tweede bijboot op. Het is een oude Avon redcrest, nog van de Kwintessens. Lekker retro. Het zijn onverslijtbare boten. Je ziet er aan de Engelse Zuidkust nog steeds ontzettend veel Britten mee tussen wal en schip peddelen.

De kinderen willen zwemmen, maar geen van hen wil er als eerste in. Uiteindelijk springt Annick als eerste van de zwemtrap. Het is heerlijk. We gooien een lange lijn en een paar opblaasbare stootwillen in het water, want er staat best veel stroom. 

Egon wil naar het strand. We worden met onze gele dinghy door de strandwachten weggestuurd. We mogen ‘m zelfs niet voor anker leggen, dus we nemen de Avon. Die is veel lichter en kunnen we makkelijk op het strand trekken. Dat mag blijkbaar wel. Het is alleen hutje mutje op het strand, dus we hebben het gauw gezien. Onze eigen drijvende terras is veel fijner.

Rein vangt twee vissen die we in de pan bakken. Daarna genieten we van de opkomende sterren met mooie muziek erbij. Met de app Skyguide zien we dat Mars, Saturnus en Antares bij elkaar in het sterrenbeeld schorpioen staan. 

Het is wel koud, maar dat geeft niet.

Naar Port Joinville

7 augustus

Dit is echt een lekker vakantiedagje! We rommelen wat, zwemmen en spelen in het water en in de middag gaan we ankerop en varen naar de haven van Île d’Yeu, Port Joinville. Dat ligt aan de noordkant van het eiland.

Er wordt veel wind verwacht, maar daarna worden de temperaturen steeds hoger. Eindelijk!

Vissersdorp in pastelkleuren

Annick stuurt het hele stuk en dat doet ze heel goed. We krijgen een prima plekje in de haven. Doen boodschappen en maken een wandelingetje door het dorpje. Het is heel erg schattig.

Fietsen op Île d'Yeu

8 augustus

Vandaag doen we een sportief fietsrondje. Het waait behoorlijk maar dat geeft niet. We huren fietsen bij een van de vele verhuurders. Annick heeft een oer-Hollandse Batavus, precies dezelfde als een vriendin van mij heeft. 

Rommelen op Île d'Yeu

9 augustus

We geven onszelf nog een dag Île d’Yeu cadeau. Doen heerlijk relaxed. Nog wat inkopen. Er is een marktje met verse groenten en mooie wollen kleding. We kopen ingemaakte vis die verkocht wordt alsof het om goud gaat. En Rein mag ons heen en weer pendelen met de dinghy. 

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?