Laatste update: 5 mei 2021

Van Le Havre naar Guernsey

met een overtijstop in Cherbourg

De voorspellingen zien er ok uit. We vertrekken de 15e juli vroeg, om 05:50 u. Het is door de dikke bewolking nauwelijks licht. Maar de zee is ‘belle à peu agité’. Wel uit de verkeerde richting, maar goed te doen. 

Het is een tochtje van uitzitten. Weinig te zien, niet te zeilen, maar heerlijk om weer onderweg te zijn. Rond de punt van Barfleur en dan even in Cherbourg overnachten. We pakken het tij van morgenochtend pas zodat we niet in het donker door de Alderney Race hoeven. Dus lekker relaxed.

De haven van Cherbourg is echt extreem groot. Eerst is er een voorhaven die zo ongeveer de afmetingen van de Gouwzee heeft. Op de motor is dat zeker een uur varen. 

Op 16 juli verlaten we de haven van Cherbourg weer en pakken we eerst een neer, die volgens de Reeds al stroomt terwijl in het midden van de race de heersende richting nog tegenstaat. 

Stroming is zo iets leuk om mee te spelen vind ik. Getijde windows, tegenstromen en dat soort gunstige invloeden maken het een sport om zo min mogelijk stroom tegen te hebben. 

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?