Laatste update: 8 maart 2021

Uit de winterstalling

nieuw seizoen, nieuwe plannen!!

De start van het zeilseizoen in 2015. De plannen om naar het zuiden te gaan en de boot ergens te laten liggen zijn al rond. We verheugen ons op nieuwe kusten.

PANG! We knallen onze glazen tegen elkaar!

Op het nieuwe zeilseizoen!! Op het boordleven!! En op Bretagne!!

We kijken elkaar alle vier moe maar voldaan aan. Egon, onze kinderen Annick en Reinoud en ik zijn weer aan boord na een lange winterstalling.
Het vaarklaar maken is een paar dagen werk, maar voor een heel nieuw seizoen hebben we er veel voor over. De hele winter hebben we onszelf vastgeklampt aan het plan om de boot deze zomer naar La Trinity-Sur-Mer te zeilen. We laten de boot daar volgende winter liggen.

Annick en ik zijn samen al een dag full speed bezig geweest met de meest essentiële dingen: watertanken, gasfles vervangen, kachel aan, accu laden, boiler aan, houdbare voorraad stouwen, bedden opmaken, stofzuigen en schoonmaken. Om te vieren dat we samen al veel gedaan hadden vielen we ’s avonds om 21:30 u tijdens het ‘eten’ beide op de bank in slaap.De volgende dag hebben we Egon en Rein opgehaald samen met nog meer tassen en spullen.

Het kost veel tijd om de mast te trimmen en de zeilen weer te hijsen. Allerlei klusjes ontstaan onder onze handen. We lopen regelmatig bij mevrouw Loedeman binnen voor klemmetjes, verwarmingsonderdelen, sluitingen, boutjes, moertjes. Annick vindt een paar mooie bootschoenen.

Om ook even iets leuks te doen nemen we de dinghy naar het stadje. Elburg is mooi geconserveerd. We komen weer aan boord met garnalen en haring! Het blijft een vissersstadje, he! Dankzij onze heerlijke Eberspächer is het lekker warm en super gezellig aan boord. Dit is hoe het leven altijd zou mogen zijn!

Elburg begin van het seizoen

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?