Laatste update: 2 april 2021

Palma

Verrassend leuk!

Een ligplaats in Palma hebben we al een aantal weken geleden kunnen reserveren. Het is niet goedkoop. En je kan er alleen op door-de-weekse dagen liggen omdat er in het weekend charterjachten liggen. Maar het heerlijke van deze haven is dat je hier zo van boord loopt en midden in de stad.

 

Voor de jachthaven in Palma

We hebben al een paar weken van te voren gereserveerd voor twee nachten. Het is eigenlijk een beetje jammer dat dat in dit zeilgebied de gewoonte is, want je wil je zeilplannen liever laten afhangen van de wind en de swell. Aan de andere kant geeft een planning ook een beetje structuur.

In ieder geval, na een leuk nachtje Andratx hobbelen we de baai van Palma in. Het is erg warm en we laten de boot een tijd lang drijven terwijl we zwemmen en afkoeling zoeken in zee. Heerlijk. Door de 1 knoop stroom die we mee hebben gaan nog steeds de goede kant op.

In de verte zien we de Copa del Rey gezeild worden. Allemaal zwarte zeilen en witte spinnakers. Het zijn denk ik de Swans. Maar we kunnen het niet zeker zeggen. Zelfs niet met de kijker. Wat super! We vallen midden in de ‘Sneekweek van de Med’.

 

Altijd een zwembad bij je hebben is best handig!

Voordat we Palma in gaan wachten we nog even de ergste hitte af en duiken dan de stad in.

We zijn positief verrast door de vele gezellige straatjes en de relaxte sfeer. We hadden verwacht dat het een en al over de top duur en luxe zou zijn. Maar dat is in ieder geval niet de belangrijkste sfeer. Juist een mix van leuke winkeltjes en best veel toeristen, maar tegelijk nog buitengewoon vriendelijke Mallorcanen. Niet helemaal verpest door het massatoerisme.

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?