Laatste update: 5 maart 2021

Samenvatting seizoen 2018

Voorbij de 4-weken-vakantie-horizon

Dit stukje gaat over de vierde etappe die we aflegden sinds we in 2015 uit Harlingen vertrokken. Dit jaar begonnen we in Vigo in Noord-Spanje in de Meivakantie. We hadden twee weken om tot Lissabon te komen. En in de zomervakantie voeren we van Lissabon naar Almerimar in de Middellanse zee. 

De tochten waren allemaal vrij relaxed, geen zeezieken, geen stormen, geen averij. Slechts een kapotte AIS en de ‘course-to-cursor or waypoint’ van de plotter werkte niet. De golven op de Atlantische Oceaan waren aangenaam en de verschillen in temperatuur tussen de westkust van het Iberisch Schiereiland en de zuid- en oostkust zijn enorm! In mei hadden we echt nog thermokleding en mutsen nodig. En ’s avonds moesten we meestal binnen eten omdat het snel koud werd. Toen we in de zomer het puntje van Sao Vicente (Portugal) rondden steeg de thermometer aan boord met 10 graden naar 35’C. Regen hebben we voor zover ik me kan herinneren niet meegemaakt.

Porto, Lissabon, Cascais, Sintra, Cadiz, Gibraltar en Malaga waren hoogtepunten.

De Algarve in de zomer vonden wij veel te druk en veel te toeristisch. Maar het was wel heel leuk om daar op te varen met de Halloween van Distel, Hendrik-Jan en Lot Laseur die in Lissabon wonen. In Portimao hebben we gezellige dagen gehad met vrienden en bekenden uit Blaricum. Dat is echt iets totaal nieuws voor ons, bekenden tegenkomen die op het land vakantie vieren. Best spannend waren de grote bosbranden daar. De lucht was donker en de hitte veroorzaakte een korte nogal heftige storm. Grote parasols vlogen door de lucht. De boot lag onder de as. Drinkwater is lastig te krijgen als je voor anker ligt. Tenzij je €20 betaalt. Voorbij Gibraltar is de kust volgebouwd met torenflats. De PR hebben we achtergelaten in Almerimar.

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?