Laatste update: 29 april 2021

Naar Île d’Oleron

Waar ze goed vals kunnen zingen

Onze eerste indruk van Île d’Oléron is niet heel positief. Maar dat is natuurlijk relatief. We missen de leuke sfeer van Saint Martin en Ré. Het dorpje aan de haven van Saint Denis heeft meer camping-sfeer. Dat is niet waar wij erg door gecharmeerd zijn. We zien geen leuke winkeltjes behalve toeristische meuk. 

Langs de haven zijn een paar restaurantjes en terrassen. Wel gezellig, maar een beetje simpel allemaal. Of zijn we verwend door Île de Ré? Hoe dan ook, het strand is even heerlijk en vliegeren is voor Rein een mooie bezigheid. Voor hem en voor Annick is alles helemaal super. Dus wat zeuren we eigenlijk.

PS. Rein krijgt goed te eten hoor.

PS.2. In juli 2017 zijn we langere tijd op Île d’Oléron en krijgen we een heel andere, veel leukere indruk van dit eiland. De berichten daarover vind je hier, hier en hier. Of typ in het zoekveld ‘Oleron’

’s Avonds is het heerlijk zwoel zomerweer. Wat een feest is dit. We zitten in de kuip na het eten en zijn helemaal gelukkig met het geroezemoes van de haven. Totdat er vanuit een van de caféetjes vlak bij de haven een zangeres haar keel opent.

Holy *#%§*. Vals! En veel te hard. Het gaat door merg en been. Beter om even een rondje te wandelen en hopen dat ze een klein repertoire heeft.

Annick zingt haar eigen concert vanaf het bb havenlicht. 🙂

We slapen in met oordopjes in want het concert duurt tot na middernacht. Maar daarna slapen we als rozen. 

 

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?