Laatste update: 5 maart 2021

Meivakantie 2016

Voorbij de 4-weken-vakantie-horizon

23 april

Egon brengt Annick, Rein en mij naar Schiphol om daar in de Thalys te stappen. 

Hij moet nog een paar dagen werken. Intussen zorgen wij dat de boot vaarklaar wordt gemaakt. 

De Thalys rijdt tot Gare du Nord in Parijs. Daar nemen we een taxi om vanaf Gare du Montparnasse de TGV naar Auray te pakken. Auray ligt heel dicht bij La Trinité. 

We hebben nog twee uur de tijd om de monoprix in de duiken. We kopen slingers voor Egon’s verjaardag. En sushi voor onderweg. 

De TGV schiet door het deinende Franse land. Voordat we het weten staan we naast ons bootje!!

Op 26 april begint de dag vroeg. De wekker gaat om 6:30 want ik vind dat de kinderen vette haren hebben.  Vandaag dus eerst douchedag.

Daarna varen we de boot naar de kraan voor onderhoud. Het wegkomen uit de box is even lastig vanwege de stroming. Dwars op de box. Gelukkig dienen zich op het moment dat ik de motor start twee jonge sterke mannen aan. 

Vervolgens staat de man van de kraan, Olivier, al naar ons te zwaaien. Ook al zijn we 20 minuten te vroeg.

Het invaren van het smalle hijshaventje gaat ook goed en de singels komen netjes op de goede plaats onder de boot. Ik had van te voren met knalroze draadjes aangegeven waar de hijspunten zijn. Die stickers moeten we nog steeds plakken. Maar dit werkt ook.

Laurent doet de anti-fouling. Hij komt aan het eind van de dag, als we weer in de box liggen, nog even langs en zegt iets in rap frans over morgats. Wat dat zijn lees je in het volgende bericht.

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?