Laatste update: 5 maart 2021

Les Sables d’Olonne

De stad van de Vendée Globe

Om 8:45 gooien we los om van Île d’Yeu naar Les Sables d’Olonne te varen. We hebben nu het geluk dat er wat wind staat. Met ruime wind is het lekker zeilen. Dit is de bedoeling! 

Het is maar 28 mijl varen. Om 14:15 zijn we al tussen de pieren van Les Sables d’Olonne.

Les Sables d'Olonne
Les Sables d'Olonne

We zijn heel benieuwd naar deze stad waar de Vendée Globe start. Er zijn twee havens. We varen eerst naar de dieper landinwaarts gelegen marina, Olona. Dit is waar een aantal open 60’s zich nu aan het voorbereiden zijn op de komende VG. Dat lijkt mij leuk om te liggen. Maar helaas is er heel weinig leven in deze haven. Je krijgt een box toegewezen en dan lig je tussen onbewoonde boten. Dat vinden wij niet zo gezellig. We willen juist een beetje zeilers om ons heen. 

We kiezen daarom voor de Marina Quai Garnier, dichter bij het strand. Hier is het veel gezelliger. 

Port de Plaisance Les Sables d'Olonne
Port de Plaisance Les Sables d'Olonne

Het is handig dat er een Carrefour Express aan de haven zit. Verder wat terrasjes en heel veel toeristen op de kade.

Er is een pontje om mee naar de overkant te gaan, naar la Chaume. Die nemen we omdat het lijkt alsof het daar bruist van de gezelligheid. Dat valt een beetje tegen. We lopen langs de kade naar Marina Olona, benieuwd naar de Open 60’s die voorbereid worden op de VG.  

In deze haven zitten veel shipshops, dus we snuffelen naar dingen die op onze eeuwige to-do-list staan. Rein zou wel een ‘spionnengehoor’ willen hebben. 

Ik hoor je wel

Via de andere kant wandelen we terug richting het strand. Het stukje stad tussen de Port de Plaisance en het strand vinden we niet heel erg mooi. De sfeer is een beetje goedkoop. Veel snacks en troep op straat.

We hebben honger gekregen en zijn moe van het lopen. Niemand van ons heeft nog zin om naar het strand te gaan. 

Les Sables d’Olonne valt een beetje tegen. We zullen hier niet snel terugkomen, tenzij noodzakelijk. Maar het is goed en toch leuk om hier een keer geweest te zijn.

Morgenochtend, voordat de zon opgaat, vertrekken we naar Île de Ré. Ik ben benieuwd!

Het zand van Les Sables d'Olonne
Het zand van Les Sables d'Olonne

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?