Laatste update: 8 maart 2021

Uitwijken naar Le Havre

En daar worden we voor beloond!

Na een aantal dagen Honfleur vinden we het tijd om verder te gaan. Het doel is Cherbourg om even te overtijen en dan meteen door naar Guernsey. Maar de wind zit in de verkeerde hoek en de voorspellingen zijn niet heel positief. SW 10-20kts. Wel afnemend, maar we weten niet precies wanneer.

Toch denken we nog een eind te komen als de wind echt afneemt. In gedachten hebben we de escape om uit wijken naar Le Havre als het echt niet lukt.

Op de vrolijkste dag van het jaar in Frankrijk, quatorze juillet, verlaten wij het dok van Honfleur. De sluis schut ons meteen. Het Chenal de Rouen is nog goed te doen, maar zodra we bij de monding van de Seine komen zijn de golven steil en kort. En we moeten er nog  tegenin tot de deining minder wordt. Wie weet hoe lang dat nog is. Tot Cherbourg is het ongeveer 75 NM, iets van 12 à 13 uur varen.

We zitten hier natuurlijk in de val, aan lagerwal, dus dit is het zwaarste stuk en dat zal over 20, 30 mijl absoluut beter zijn. Maar we besluiten toch uit te wijken naar Le Havre. Nooit geweest dus toch leuk om een keer te zien.

Le Havre ziet er van een afstand nogal industrieel uit. Maar het kleine randje dat wij ervan zien valt ons reuze mee. Het enige dat tegenvalt is dat alle winkels dicht zijn. Voedsel hebben we niet nodig, maar de Uship was wel handig geweest. Vanwege 14 juli is alles afgesloten en dicht. Overal dranghekken voor het vuurwerk. 

Langs de boulevard vergapen we ons aan een skatepark waar vooral stepjes en crossfietsjes aan het stunten zijn. 

Terug aan boord en als de zon onder is de herdenking van de bestorming van de Bastille!!!! Vuurwerk!!! 

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?