Laatste update: 5 maart 2021

Kachelpech

De oude Eberspächer mag met pensioen

Gisteravond wilden we heel graag voor anker bij het mooie Île d’Houat maar helaas was de wind niet gunstig. We zijn daarom voor de derde keer in deze meivakantie uitgeweken naar Port du Crouesty. Het is geen bijzondere haven, maar we waarderen deze locatie inmiddels enorm vanwege de faciliteiten en omgeving. Strand, supermarkt, historie en een goede technische installateur. Wat wil een zeiler nog meer?

Monteur aan boord

Dat we noodgedwongen een dag eerder in Le Crouesty aankwamen komt achteraf wel goed uit. We hebben vandaag een afspraak met de reparateur voor de kachel die 4 dagen geleden de geest gaf. We kunnen prima uit de voeten met ons electrische noodkacheltje, maar als we voor anker liggen kunnen we het niet gebruiken. En het is hier ’s avonds en ’s nachts bepaald niet warm.

Een monteur van EDG, een bedrijf dat hier in de haven zit, komt aan boord. Hij doet zijn best, maar helaas kan hij de Eberspächer niet meer maken. We zijn niet heel erg verrast om eerlijk te zijn. De kachel viert dit jaar zijn 30ste verjaardag. Van ons mag hij met pensioen.

Een nieuwe kachel inbouwen kan natuurlijk niet meteen vandaag. Eerst moet er een besteld worden en het werk moet ingepland worden. Wij moeten over twee dagen weer naar huis. Dus geven we EDG de opdracht om in de komende weken de kachel te vervangen. De sleutel van de boot geven we af bij het havenkantoor in La Trinité.

De volgende dag maken we een hobbelig tochtje terug naar La Trinité. Laatste dag. Opruimen, schoonmaken en inpakken. 

Helaas moeten we alweer naar huis. 

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?