Laatste update: 5 maart 2021

Naar Monnikken-eiland

Voorbij de 4-weken-vakantie-horizon

Het kerkje op de headerfoto staat op Île de Boëdic

Het is pas hoog water om 13:30u. De eerste draaiing van de brug is om 12:00u, dus eerder kunnen we niet vertrekken. Maar het maakt niet uit want we hoeven niet ver te varen. We willen naar Île aux Moines. Monnikken-eiland.

 

Bij de meeste eilandjes in de Golf van Morbihan kunnen wij niet aan land komen. Er is veel ondiepte en grote droogvallende stukken maken het lastig. Een aantal eilanden is privé bezit, daar mag je ook niet komen. Bovendien is er in de Golf veel oesterteelt  en er zijn natuurbeschermingsgebieden. Er blijft niet zoveel over.

 

Île aux Moines is een van de twee eilandjes die niet prive zijn of restricted vanwege de natuur.

We pikken een mooring op helemaal aan de buitenkant. Er liggen wel 100 moorings, maar vandaag zijn we de enige passant. Hm, een beetje stil en niet erg gezellig. Maar het is wel heel mooi om ons heen.

We komen er achter dat we bijna geen benzine voor de bb bij ons hebben. En het restje dat we hebben kan vervuild zijn. We gokken het en tuffen naar het eiland.

Île aux Moines is klein, lang gerekt en rustig.. Het dorpje bestaat uit leuke huisjes met gekleurde luiken. Overal zijn prachtige bloemen! Veel blauwe regen en roze clematis.

Onze locatie bij het blauwe balletje

Rein fotografeert in het gouden uurtje

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?