Laatste update: 5 maart 2021

Fan van Vannes

Voorbij de 4-weken-vakantie-horizon

We hebben afgemeerd aan de bakboord kade in Vannes. De haven is een soort sloot met links en rechts boxen en langssteigers. We liggen zo ver mogelijk tot vlak voor een loopbrug.

Al snel begint er naast de boot een grote groep middelbare scholieren op schoolreisje continu van de kade op de steiger te springen. En te hangen op de loopbrug vlak achter onze kuip. Met veel geschreeuw. Wel leuk om naar te kijken hoor. Ze zijn vooral met zichzelf en elkaar bezig. Maar ze zitten bijna bij ons op schoot.

Te zien aan de talloze klassen middelbare scholieren die op de kade rondhangen moet Vannes misschien wel iets te vertellen hebben. We hebben geen idee.

We laten ons verrassen. Door een oude poort komen we binnen. Dan zijn we in een leuk stadje met middeleeuwse huisjes en straatjes. En veel leuke winkeltjes. We laten ons leiden door onze ogen. De kinderen pakken alles vast.

Vannes heeft ook veel winkeltjes met lekkere dingen. Van taartjes tot visjes, van kaasjes tot fruit. Alles is best pittig geprijsd en zou in Laren niet misstaan. Nooit geweten dat Bretagne zo’n luxe gebied was.

 

Ondanks een buitje zo nu en dan is het sfeertje hier goed. We zijn al snel fan van Vannes. Rein koopt gele regenlaarzen.

Natuurlijk eten we ergens crêpes. Daar wordt je in Bretagne mee doodgegooid, dus tja. Het restaurantje zit in een huisje waarvan delen uit de dertiende eeuw stammen. Dat is best oud. In Rome bijvoorbeeld is er niet zo veel meer over uit die tijd. Slechte vergelijking misschien, maar middeleeuwse huizen zie je niet zo veel meer. 

 

Bretagne is ook het land van de Celtische symbolen. Onderstaande symbolen stonden op de servetjes van de crêperie. De rechter heet een triskel of triskelion. Het komt in verschillende culturen voor.

Terug in de haven geeft de havenmeester ons een andere plek, aan de overkant van het water. Veel rustiger. Verder is het behoorlijk koud. Gelukkig hebben we een goede Eberspächer kachel en is het binnen lekker warm en heel gezellig.

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?