Laatste update: 9 maart 2021

Castell de Santa Barbara

Een prachtige avondwandeling!

Sinds de eerste dag dat we hier in Alicante aankwamen lonkte het hoogtepunt van Alicante naar ons. En nu is het tijd om er aan toe te geven. Omdat we lopend naar boven willen wachten we tot de avond in de hoop dat het ietsje koeler is. Je mag het kasteel tot 20:00 binnenkomen. Je kan dan via de paden weer omlaag wandelen.

We hebben alleen moeite om de weg naar boven te vinden. De bordjes brengen ons tussen flatgebouwen en googlemaps brengt ons in de war. Om toch voor sluitingstijd binnen te zijn besluiten we toch maar de lift naar boven te nemen. Ook die moeten we zoeken. Maar vinden we net op tijd.

Normaal zou ik het veel te onsportief vinden, maar nu kan het niet anders. We zouden er nooit voor sluitingstijd binnen zijn. En het leuke aan deze lift is dat je als je uitstapt onmiddellijk midden in het kasteel staat.

De lift vind je aan de kant van het strand Postinguet. Als je een stukje langs de boulevard, de Paseo de Gomiz, loopt dan is er vrij snel, bij een oversteekpunt een stukje voor die witte ‘glijbaan’ (paseo de Postinguet),  aan de overkant van de weg een tunnel die naar de lift leidt. Je koopt een kaartje bij een automaat aan het begin van de tunnel.

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?