Laatste update: 5 maart 2021

Natuurreservaat Cabrera

hier werd gevochten om een mooring

Vol verwachting varen we de beschutte baai van Cabrera binnen. De regels zijn strikt maar helder. Zodra je een vergunning hebt mag je online een boei reserveren om in deze baai te liggen. Precies 20 dagen voor de datum gaat de mogelijkheid om te reserveren open. Wij zaten daarom om 00:00 klaar met twee computers en onze vingers in de aanval bij de knop om te reserveren. Dat was spannend, maar gelukkig lukte het. 

Je reservering gaat in vanaf  17:00 uur ’s middags. Je mag dan twee nachten blijven liggen en daarna moet je dus uiterlijk om 17:00 vertrekken.

Wij arriveren al om 14:00 uur. Er is dus een gerede kans dat er nog geen boei vrij is. Het is absoluut verboden om je eigen anker te gebruiken en de wachtboeien zijn allemaal al bezet. 

We hebben geluk dat er net iemand vertrekt. Het is een spaanse boot. De schipper vertelt dat er voorheen bijna oolog werd gevoerd om hier een boei te bemachtigen. Mensen gingen met elkaar op de vuist. Vandaar de regels. Prima. We liggen hier prachtig!! Het landschap ziet er wel wat droog en eentonig uit. De zon beukt en het is te heet om te bewegen. Wij duiken daarom het water in.

Het snorkelen is echt prachtig hier. We zien van alles en ik ben superblij dat ik een klein soorten-overzichtje heb gekocht. We proberen daarop terug te vinden wat we onder water hebben gespot. We zien weer een rog onder ons langs glijden. Waanzinnig mooi! Een onderwater camera zou best van pas kunnen komen. 

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?