Laatste update: 5 maart 2021

Altea – Formentera

Naar Cala Saona

Weg uit de hitte van Altea

Na het leuke etentje in het oude centrum van Altea zijn we terug aan boord als een blok in slaap gevallen. Terwijl we nog graag hadden willen genieten van de iets aangenamere temperatuur. 

In mijn hoofd komen de hele nacht nog vervelende beelden van de laatste dagen van mijn vader boven. Ik kan ze bijna niet wegduwen.

Gelukkig kunnen we vroeg op en in de koelte van ochtend varen we de ruimte tegemoet! Weer onderweg. Formentera, here we come!!!

Stille shipping lanes

Het is een lekker tochtje. De afstand van het vaste land naar Formentera is ongeveer 70 mijl. De eerste uren moeten we nog motoren omdat er heel weinig wind staat. Maar voorbij de shipping lanes trekt de wind lekker aan uit het zuidwesten en duwt ons gestaag naar Cala Saona. 

De shippinglanes zijn heel rustig we hoeven alleen uit te wijken voor een schip van zuid naar noord. Verder niets. 

De schaduwdoeken hebben we onderweg nog wel nodig. De zon beukt en het is behoorlijk warm. Maar in de middag trekt er een soort sluierbewolking op en dat geeft wat fijne verkoeling. 

Deining

Bij Cala Saona liggen heul veel bootjes! Niet normaal zeg. Maarja, wat wil je? Het is hoogseizoen en alle Spanjaarden hebben drie maanden lang echt opgesloten gezeten door de coronamaatregelen. Die waren echt tig keer strenger dan in Nederland. 

Iedereen leeft zich hier echt uit. Niet zoveel echt gebruiken, Eline. Dat is echt niet nodig… 

 

meer stukjes

Voor een betere ervaring van Sailing ∆ Paradise Regained delen we cookies uit. Vind je dat ok?